Sport, gezondheid en levensgeluk

Voor mij betekent levensgeluk alles uit het leven halen wat er in zit en daar zo veel mogelijk van genieten. Alleen hoe doe ik dat? Hoe weet ik welke keuzes ik moet maken? En moet ik dat wel willen weten, of brengt dat zo veel stress met zich mee dat het juist weer slecht is voor mijn gezondheid? Vragen waar ik wel eens mee worstel en zo nu en dan hier van me afschrijf :).

Mentale gezondheid
Het sollicitatiecircus is topsport
Ont-Moeten
Aanstellers, of niet?
De tussenstand: Durven dromen
Faalangst en uitdagingen
Keuzestress en duizendgedachtenmomentjes
Het echte leven
Bloggen

Sporten
Sporten is iets wat ik al heel mijn hele leven doe. Tot aan mijn eindexamen heb ik op hoog niveau aan shorttrack gedaan. Vervolgens ben ik bewegingswetenschappen gaan studeren in Amsterdam en werd mijn aandacht vooral getrokken door sportpsychologie en de relatie tussen het lichaam en het hoofd wat erop zit.

In Amsterdam heb ik een aantal nieuwe bewegingsvormen uitgeprobeerd, maar ben ik uiteindelijk bij hockey beland. Een leuk spel en ook vooral heel erg gezellig. Daarnaast doe ik sporadisch aan yoga en een beetje hardlopen. Vanuit mijn nieuwsgierigheid probeer ik ook nog wel eens wat nieuwe dingen uit, bijvoorbeeld 100 dagen Sportrusten en de ‘Wim Hof Methode’.

Faalangst en uitdagingen – “Hoe kan het toch dat iets wat alleen in mijn hoofd zit, me zo kan belemmeren bij welke prestatie dan ook?”

100 Dagen sportrusten
In september 2013 ben ik gestart met honderd dagen ‘Sportrusten’. Dit houdt in dat ik drie keer per week probeerde hard te lopen en elke dag een ademhalingsoefening deed. Met als doel meer energie, meer ontspanning en een blijmoediger brein. Als je meer wilt weten over het programma, kijk dan op http://www.sportrusten.nl.

Hoewel ik ontzettend enthousiast ben over het programma, is het me toch niet gelukt om de 100 dagen vol te houden. Een blog over deze motivatieproblemen is er nooit gekomen, het lijkt wel of ik de juiste woorden niet kan vinden. Hieronder vind je een aantal blogs over het ervaren van 100 dagen Sportrusten.

100 dagen sportrusten
100 dagen sportrusten

– 100 dagen ‘Sportrusten’
– Niet denken, maar doen! (Dag 5)
– De heuvels van Hydra (Dag 28)
– “Goedemorgen, goedemorgen!” (Dag 38)

cartoon Iris-blogt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s