Immaqa op reis

Sinds Koen en ik elkaar kennen hebben we de droom om voor lange tijd samen op het water te leven en de wereld te ontdekken. In 2017 werd deze droom werkelijkheid en zijn we richting de evenaar vertrokken om te zien waar de wind ons brengt. Nieuwe gebieden ontdekken, onbekende wateren bevaren en nieuwe mensen ontmoeten. Een compleet andere leefstijl uitproberen en een poging doen om te leven zonder tijdsdruk, prestatiedrang en andere Westerse dagelijkse bezigheden. Leven in het moment, met zoveel mogelijk flow en daar extreem van kunnen genieten.

Route

Van september 2017 tot juni 2018 zijn we negen maanden op pad geweest met zeilboot Immaqa, een Jeanneau Sun Odyssey 36.2, die we als geluksvogels mochten lenen van mijn ouders. Van Frankrijk naar Spanje, Portugal, Marokko, Canarische eilanden, Senegal, Gambia, Kaapverdië en een lange oversteek noordwaards naar de Azoren. Onderweg heb ik veel blogs geschreven over de avonturen die we hebben meegemaakt, die zijn op deze pagina terug te vinden.

In juli en augustus 2018 heb ik met twee jongens (zonder Koen) de boot terug gevaren van de Azoren naar Nederland. Dit was misschien wel het meest spannende wat ik ooit in mijn leven gedaan heb. Ook hier heb ik onderweg  blogs geschreven die je op deze pagina kan vinden.

Alle blogs over onze reis zijn hier te vinden.

We zijn ook online te vinden op Facebook,  Instagram en Polarsteps (voor als je écht alles wilt lezen:).


 

Deze slideshow vereist JavaScript.